We moeten nog de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ zetten, maar het groene licht is gegeven. Vanaf 1 juli verhuist re:connect naar de Nieuwe Kerk! Het betreft een tijdelijke verhuizing, maar we mogen er zitten tot medio oktober, want dan verhuist de groep die in het voorjaar en de zomer in de Bavo samenkomt naar de Nieuwe Kerk. In de nieuwe kerk is er plek voor ruim 200 personen en dat geeft ons de ruimte die we zochten.

Ondertussen gaat de zoektocht naar een ruimte voor minimaal 200 personen met zalen voor de kids vrolijk verder, maar dankzij PKN Haarlem hebben we nu wat extra tijd gekregen voor de zoektocht.

Dankbaar terugkijken

We kijken dankbaar terug op de eerste twee jaar. We willen de Philharmonie, enin het bijzonder Anne-Marije Hogenboom (hoofd sales en events)  en haar team bedanken voor de mooie samenwerking. Mede door het meedenken van Anne-Marije konden wij als kerk starten in de mooie Philharmonie en werd dit theater ons ‘thuis’. Maar aangezien we nu te groot zijn geworden voor de Van Beinumzaal (max. 120 personen) en nog te klein zijn voor de Kleine Zaal (ruim 400 personen), was het tijd om onze vleugels uit te slaan en het nest voor nu te verlaten. Daarnaast is de Philharmonie niet de goedkoopste locatie om te huren en om gezond verder te kunnen groeien is het ook belangrijk om de financiële basis stabiel te maken. Kortom, een heel mooi seizoen is voorbij en we kijken hoopvol vooruit naar wat er komen gaat.

De Nieuwe Kerk

Op zondag 5 juli zullen we voor het eerst samenkomen in de Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerksplein in Haarlem. We starten om 11.15 uur en eindigen rond 12.30 uur. Sommigen zullen de heerlijke koffie van de Philharmonie missen, maar niet getreurd, we zullen er alles aan doen om ook in de Nieuwe Kerk heerlijke koffie te serveren. En voor de kids blijven we fristi en chocomel serveren. Er zal een hoop veranderen en het zal best kunnen dat er nog wat dingen “mis” gaan in het begin, maar we hopen op jullie geduld, support en meedenken. Voel je vrij om tips te geven, mee te denken en mee te werken. En natuurlijk hopen wij jou te ontmoeten op zondag 5 juli om 11.15 uur in de Nieuwe Kerk!