Als kerk kijken we dankbaar terug op 2014. Een jaar met heel veel mooie momenten, maar ook zeker met heftige stormen. En van sommige stormen ervaren we nog steeds de nasleep, maar in de stormen hebben we ook Gods liefde, vrede en rust mogen ervaren. De kerk groeit, niet alleen in aantal, maar ook in betrokkenheid. We zijn er trots op dat we in 2014 zoveel mochten betekenen voor anderen en hopen en geloven dat dat in 2015 zal toenemen.

De komende weken zal Gilbert spreken over de visie voor 2015. We geloven dat dit ons als kerk nog meer zal motiveren en inspireren om licht te zijn in onze directe omgeving. En daarmee geloven we dat er ook weer een nieuwe golf van groei zal komen bij re:connect. Groei in aantal, maar ook zeker in betrokkenheid.

Zo moeten ook jullie een licht zijn en schijnen voor alle mensen.
Dan zien ze de goede dingen die jullie doen.
En dan zullen ze jullie hemelse Vader eren.’ – Mat. 5:16 BGT

 

Onze droom

Wij dromen van een kerk in Haarlem waar mensen (re)connecten met God en met elkaar.

Wij geloven in een kerk in Haarlem die groot genoeg is om impact te hebben op de stad en klein genoeg wil zijn om mensen een veilige en geborgen plek te bieden. Wij geloven in de kracht van de massa om anderen te kunnen helpen, maar we geloven ook zeker in het connecten met het individu.

Wij dromen van een kerk in Haarlem die niet alleen gelooft in de God van genezing, doorbraak en herstel, maar die God ook als Vader introduceert in haar stad. De God die houdt van iedereen, ook van hen die denken Hem niet nodig te hebben.

Wij dromen van een kerk waar we geloven in God en in elkaar. Waar talent geplant wordt en kan uitgroeien tot een sterke boom. Een boom die bescherming kan bieden aan mensen die willen schuilen als het regent of die willen rusten in de schaduw.

Wij dromen van een kerk in Haarlem die God bekend en gewild maakt in haar stad.

En wij hopen en geloven dat wij op een dag zo’n kerk kunnen zijn.