Oprecht is het woord van de HEER, alles wat hij doet is betrouwbaar. Hij heeft recht en gerechtigheid lief, van de trouw van de HEER is de aarde vervuld.(Ps. 33:4-5 NBV)

Deze Psalm opent met een oproep aan een ieder die het hoort om de Heer te loven. En niet zomaar loven, maar een oproep om te zingen en muziek te maken voor de Heer. Een oproep om een nieuw lied voor Hem te zingen. Natuurlijk kan je dit letterlijk nemen door alleen maar nieuwe liederen te zingen (helemaal goed!), maar ik geloof dat de betekenis veel dieper gaat dan het zingen van liederen.

Wanneer je de Psalm doorleest dan zie je dat de grootheid van God wordt omschreven. Onze tekst van vandaag is de opening van deze omschrijving. Wanneer je de hele omschrijving leest dan zien we volgens mij waar het echt om gaat. We moeten niet gewoon een nieuw lied zingen, maar de psalmist zegt eigenlijk… blijf niet hangen in dat geen wat je al doet… blijf God niet groot maken met dezelfde woorden, maar kijk eens om je heen. God is zo groot, dat je dagelijks nieuwe inspiratie kan ontvangen om Hem te loven, als je het maar zou willen zien.

Anders gezegd: God is zo groot, dat je iedere dag opnieuw iets nieuws van Zijn liefde, trouw en grootheid zou kunnen ontdekken, als je er maar de tijd voor wilt nemen. En als je dat doet, dan kan je dus iedere dag een nieuw “lied” zingen voor Hem. En zo wordt onze relatie met Hem ook geen sleur, maar blijft het levendig.

En dat is dan ook de uitdaging die ik jou wil meegeven: Neem de tijd om te kijken in Zijn Woord en om je heen, om zodoende meer van Zijn grootheid, trouw en liefde te zien. Wanneer we dat hebben gedaan dan is het tijd om een nieuw lied te zingen voor Hem! Zing jij met me mee?