Zoek de HEER nu Hij zich laat vinden, roep Hem terwijl Hij nabij is.(Jes. 55:6 NBV)

Je zou eens hoofdstuk 54 en 55 moeten lezen. Het is zo bijzonder om te lezen hoe groot onze God is. Je leest wel eens in de krant dat iemand in “ere is hersteld”, maar de manier waarop God hersteld overstijgt echt alles en iedereen! Ik kan er weinig anders op zeggen. Het is enorm bijzonder om te lezen dat God niet alleen herstelt, maar Hij voegt toe! Wanneer God herstelt zegt Hij niet: “Ik vergeef je, laten we opnieuw van voor af aan beginnen”, maar Hij zegt: “Ik vergeef je, dus maak je klaar voor groei!”.

En precies in dat licht zou je de tekst van vandaag moeten lezen. Het is niet zozeer dat we God moeten zoeken omdat Hij nu in in de buurt is… nee, Hij staat als het ware te springen voor je neus! Hij zegt: “Hier ben Ik! Ik heb je gezegd dat Ik je herstel, maar Ik herstel niet gewoon, Ik wil je meer geven! “. God is Liefde, dat hebben we al vaker mogen zien, lezen en ervaren. Maar zoals al zo vaak is geschreven is één van de hoofdkenmerken van liefde: geven. Dus God is een God diegeeft!

Hij staat als het ware te springen voor je neus! Hij zegt: “Hier ben Ik!”

De Heer zegt in Jesaja 54 “Vergroot de plaats voor je tent, span het tentdoek wijder uit, zonder enige terughoudendheid. Verleng de touwen, zet de tentpinnen vast. Naar alle kanten zul je uitbreiden… ” (vers 2 en 3). Dat zijn acties voor ons… Hij zegt niet, ik vergroot de plaats voor je tent of Ik verleng de touwen. Nee, het is een opdracht voor ons. Wij moeten in geloof gaan handelen. Hij herstelt en zegt: Het oude is voorbij, it’s time to move on! En precies in die lijn lees ik ook de tekst van vandaag. Het is dus niet een open uitnodiging, maar het is een vereiste om verder te kunnen, om de zegeningen van God te zien in ons leven.

Zoek Hem nu, want Hij laat zich vinden. Roep Hem nu, want Hij is nabij! Wil jij groei in leven zien of zoals ze dat wel eens zo mooi zeggen: “doorbreken naar the next level”, dan zegt God heel eenvoudig tegen jou: “Ik heb jou de sleutels al gegeven, dus jij bent aan zet!”. Dus, waar het ook over mag gaan: je school, je werk, je eigen bedrijfje, je huwelijk, vul het maar in… wil jij groei / verandering zien, dan mag je weten dat jij aan zet bent. Leef voor Hem en vergroot je tent. Je tent… denk even aan het stuk van Abram, waar God hem uit de tent roept. De tent, datgene wat we zien, wat we ons kunnen voorstellen, begin dat te vergroten. Eigenlijk zegt God hier dus: Droom groter! Blijf niet hangen bij wat je weet, maar durf de uitdaging aan te gaan. Je zal zien en ervaren dat niets onmogelijk is voor Hem!